LİBYA'YA DENİZ SEVKİYATLARI

• 06.05.2011

İlgi:Dış Ticaret Müsteşarlığı'nın 06.05.2011 tarih ve 0320002235 sayılı yazısı.

İlgide kayıtlı yazıda, Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri'nden (OAİB) alınan bilgiye atfen üreticisi olan bir kısım Birlik üyesi firmaların, Libya'ya gerçekleştirecekleri ihracatlarda gemilerin varış limanına kadar güvenliklerinin sağlanması için yardım talep ettiği ifade edilmektedir.

Yazıda devamla, konunun iletildiği Dışişleri Bakanlığı'ndan alınan cevabı yazıya atıfla,gemilerimizin Sirte Körfezi ve Trablus'ta yer alan limanlara gitmelerinin ve bu limanlardan yükleme ve boşaltma yapmalarının, bölgede devam eden çalışmalardan kaynaklanana güvenlik sorununun mevcudiyeti nedeniyle sakıncalı olduğu iletilmektedir.Diğer taraftan, Bingazi ve doğusunda yer alan limanlara ise gemilerle taşıma yapılmasında halihazırda bir sıkıntı olmadığının değerlendirildiği bildirilmektedir.

Anılan yazıda ayrıca, her halükarda Libya'ya sefer yapmayı planlayan ticari gemilerimizin, seyir planlarını,gerekli askeri koordinasyonun sağlanmasını teminen, Başbakanlık Denizcilik Müsteşarlığına ve Dışilişkiler Bakanlığı'na önceden bildirmelerinin ve anılan ülkedeki limanalrın durumu hakkındaki son gelişmelerle ilgili olarak anılan Müsteşarlığın duyurularını yakından takip etmelerinin faydalı olacağı ifade edilmektedir.

•  LİBYA'YA DENİZ SEVKİYATLARI