Rektör'e hayırlı olsun ziyareti

• 04.01.2015

Odamız organizatörlüğünde Sorgun'da faaliyet gösteren Sivil toplum kuruluşu temsilcileri olarak yeni göreve başlayan Bozok Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Salih KARACABEY’i ziyaret ettik.

STK temsilcileri adına konuşan Sorgun TSO Başkanı Üzeyir ARSLAN Rektör Salih KARACABEY’e yeni görevinde başarılar diledi. ARSLAN ”Bu vesileyle Sorgun meslek yüksek okuluyla ilgili düşünce ve taleplerimizi iletti. Açık olan iki bölüme ilaveten Sorgun meslek yüksek okuluna yeni bölümler açılmasını istiyoruz. Ayrıca Yozgat’ın en büyük ilçesi olan Sorgun’a 4 yıllık fakülte açılması gerekir.” dedi. ARSLAN “Fakülteyle ilgili yıllardan beri bir netice alamadık. Yozgat ilçeleriyle birlikte büyür. O bakımdan ilçeler, özellikle Sorgun ilçemiz göz ardı edilemez. MYO’na her yıl bir bölüm açılmakla nasıl yol alırız” dedi. Rektör Salih KARACABEY ise “Sorgun’un taleplerini biliyoruz. Sorgun’a ayrı bir önem verdiğimi belirtmek isterim dedi. Sorgun’un önemli merkez olduğunu vurgulayan KARACABEY “Şehrin işadamlarının, akademisyenlerinin, bürokratlarının katkılarını bekliyoruz. Bu öğretim yılında Sorgun MYO’nda İnşaat Teknolojileri bölümü de açılacak. Böylece bölüm sayısı üçe çıkacak. Okulda 105 öğrenci kayıt yaptıracak” dedi. Günün anısına Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Üzeyir ARSLAN, Rektör KARACABEY’e çini vazo hediye etti.

•  Rektör'e hayırlı olsun ziyareti