TOBB MEYBEM AŞ İŞBİRLİĞİNDE GALERİCİLİK SINAVI YAPILDI

• 16.11.2020

Sorgun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) tarafından 13-14 Kasım 2020 tarihlerinde  Motorlu Kara Taşıtları Alım Satım Sorumlusu Seviye 5 Mesleki Yeterlilik Belgesi sınavı yapıldı. Sınavda pandemi kuralları dikkate alındı, sosyal mesafeye uyuldu.

Sorgun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) tarafından 13-14 Kasım 2020 tarihlerinde  Motorlu Kara Taşıtları Alım Satım Sorumlusu Seviye 5 Mesleki Yeterlilik Belgesi sınavı yapıldı. Sınavda pandemi kuralları dikkate alındı, sosyal mesafeye uyuldu.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) MEYBEM Sınav ve Belgelendirme Hizmetleri ile Ticaret ve Sanayi Odası arasında yapılan protokol kapsamında; korona virüs tedbirleri çerçevesinde maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyarak 44 kişinin katılımı ile motorlu kara taşıtları alım satım sorumlusu seviye 5 yeterlilik sınavı yapıldı.

Konu hakkında açıklama yapan Sorgun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Üzeyir Arslan, 5544 sayılı Mesleki Yeterlilik Kanunu Kapsamında Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanarak 2018 yılı şubat ayında resmî gazetede yayımlanıp yürürlüğe giren kanunla birlikte bu belgeyi almanın zorunlu hale geldiğini söyledi.

Gelecekte bu mesleği yapmak isteyenlerin mağdur olmamak adına belge alması gerektiğini dile getiren Arslan, “Sorgun TSO olarak üyelerimizin ve gelecekte bu mesleği yapmayı düşünen vatandaşlarımızın mağdur olmamaları adına TOBB Meybem A.Ş ile birlikte hızlı bir çalışma yaparak belgelendirme sınavlarını organize ettik. İki aşamalı olarak yapılan sınavların teorik ve uygulama kısmının her ikisinden de başarılı olan adaylar belge lamaya hak kazanacaklar.

Ayrıca mesleki yeterlilik belgeleri 5 yılda bir yenilenecek olup, Yetki belgesi, ikinci el motorlu kara taşıtı ticareti yapılan işletmenin bulunduğu yerdeki il müdürlüğü tarafından verilecek” ifadelerine yer verdi.

• TOBB MEYBEM AŞ İŞBİRLİĞİNDE GALERİCİLİK SINAVI YAPILDI