SAYIN KAYMAKAMIMIZ İLE İLÇEMİZİ KONUŞTUK

• 08.01.2018

SORGUN TSO, KAYMAKAMIMIZ İLE İLÇEMİZİ KONUŞTU

Sorgun Ticaret ve Sanayi Odası, kurumsallaşma adına yapmış olduğu faaliyetlerine bir yenisini daha ekledi. Yerel Kalkınma adına sürdürülen çalışmalarda, ilçemiz hakkında İlçemiz Kaymakamı Sayın Dr. Mustafa Altınpınar beyefendi ile bir söyleşi gerçekleştirildi. Genel anlamda ilçemiz ve sorunları ile yatırım alanları konusunda yapılan görüşme oldukça verimli geçti. Sorgun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Üzeyir Arslan, Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Önal, Genel Sekreter Sami Erdoğan ve Yozgat Odalar ve Borsalar Akademik Danışmanı Y. Doç. Dr. Mehmet Kara’nın katıldığı söyleşi programında Yönetim Kurulu Başkanımız Odamız hakkında kısa bir sunum yaptı. Gerçekleşen söyleşi programı özetle şu şekilde devam etti.

Sayın Kaymakamım kısaca kendinizi tanıtır mısınız?

Dr. Mustafa Altınpınar:Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunuyum. Emniyet Genel Müdürlüğünde çeşitli birimlerde Komiser Yardımcısı olarak görev yaptıktan sonra yeterlilik sınavını vererek Kaymakamlık mesleğine girdim.

Sırasıyla;

Emniyet Genel Müdürlüğü

Ankara Emniyet Müdürlüğü

Mardin – Yeşilli Kaymakam vekilliği,

Isparta – Sütçüler Kaymakamlığı,

Diyarbakır – Dicle Kaymakamlığı,

Artvin - Vali Yardımcılığı,

Burdur – Yeşilova Kaymakamlığı görevlerinde bulundum.

İngiltere’de Exeter Üniversitesinde Kamu Yönetimi yüksek lisansını ve Portsmouth Üniversitesinde Sınır Güvenliği doktora çalışmalarını tamamladım. Şu an Sorgun Kaymakamı olarak görevime devam ediyorum.

Çalışmalarınız ilçemiz halkı tarafından yakından takip ediliyor ve takdire şayan bulunuyor. Motivasyonunuzun kaynağı nedir?

Dr. Mustafa Altınpınar:Umarım söylediğiniz gibidir. Çünkü kamu hizmetlerinin hedefi vatandaş memnuniyetidir. Biz kendimizi brifinglerde ne kadar başarılı gösterirsek gösterelim bu sokağa yansımıyor ise anlamlı olamaz. O nedenle hizmet ettiğimiz insanların ne düşündüğü önemlidir ve genelde yanılmazlar. İstatistik verilerle halkın görüşü genellikle uyuşmaz. Bu durumda elbette halkın görüşünü esas almak zorundayız.

Sorgunda göreve başladıktan sonra hastaneyi denetlemeye gitmiştim. O zaman eski binasında hizmet vermekteydi. Polikliniklerde sıra bekleyen insanlara selam verdim kendimi tanıttım ve hatırlarını sorduktan sonra bir şikâyetlerinin olup olmadığını sordum. Kimi sargı bezleriyle kimi ise sonda ya da serumlarla bekliyordu. Yaşlı ve hasta insanlar kendi durumlarını bakmadan ayağa kalkıp bana dua etmeye başladılar. İşte benim motivasyon kaynağım budur.

Sizce İlçemizin çözülmesi gereken temel sorunu nedir?

Dr. Mustafa Altınpınar:Şu anda en büyük sorunumuz içme suyu sorunu. Son günlerde bu konuyu kökünden çözmek üzere bir yola girdik ve beklenenden önce bir daha uzun yıllar sorun yaşanmamak üzere çözülecektir. Başıboş gezen sokak hayvanlarını koruma altına alınması ve içinde yaşadığı topluma diğer insanların hak ve hukukuna saygı duymayan sürücüler ve madde bağımlılığı gibi sorunlarımız da var.

Sizce Sorgun İlçesinin yatırım yapılabilir alanları nelerdir? Termal Turizm konusunda neler düşünüyorsunuz?

Dr. Mustafa Altınpınar:Yozgat kadim tarım ve hayvancılık ilidir. Eskilerin tabiriyle icat çıkarmaya gerek yok. Tarımı ve hayvancılığı en modern ve en verimli şekilde nasıl yapabiliriz ona bakmak lazım. Bunun sonrasında ise tarıma ve hayvancılığa dayalı sanayi ikinci hedef olmalı. Bu istihdama önemli bir katkı sağlayacaktır.

Bunun yanında ilçemizin en önemli avantajı termal potansiyelidir. Termal turizmin geliştirilmesi için gereken neyse onu yapmalıyız. Bunu başarabilirsek kısa sürede nüfusu yüz bini aşmış refahın hüküm sürdüğü insanların mutlu olduğu bir kent bizi bekliyor. Bu hayal değil.

Sorgun deyince aklınıza gelen üç şey nedir?

Dr. Mustafa Altınpınar: Vefa, zeka ve arabaşı.

Göreve geldiğinizden bu yana ilçemiz adına farkındalık oluşturacak başarılarınızı bizimle paylaşır mısınız?

Dr. Mustafa Altınpınar:Sanırım bu sorunun muhatabı ilçe halkı olmalı.

Sorgun Ticaret ve Sanayi Odası hakkındaki kanaatlerinizi bizimle paylaşır mısınız?

Dr. Mustafa Altınpınar:Son derece iddialı ve tutkulu bir başkanı var. İlçesine dair bir fikri var. Bu fikrin beğeneni olur veya olmaz ama en azından çevresine karşı duyarlı. Ticaret odası örneğin fuar organizasyonuyla ilçenin ekonomisine önemli katkılar sunduğu gibi sosyal ve ekonomik hayatı ilgilendiren bütün konularda sorumluluk alan bir politika izliyor ki bu da kaymakam olarak beni ziyadesiyle memnun ediyor.

• SAYIN KAYMAKAMIMIZ İLE İLÇEMİZİ KONUŞTUK