ORAN KALKINMA AJANSINA PROJEMİZİ TESLİM ETTİK

• 02.09.2016

ORAN KALKINMA AJANSINA PROJEMİZİ TESLİM ETTİK

“Sorgun’da Yatırım Yapılabilir Alanların Belirlenmesi” konu başlık projemizi Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Yozgat Yatırım Destek Ofisine teslim ettik.

Proje hakkında açıklamalarda bulunan Yönetim Kurulu Başkanımız Üzeyir Arslan, projemizin oran tarafından başarılı bulunması durumunda;

*Projenin ilk özel amacı ilçede potansiyel yatırım alanlarının tespit edilmesidir. Sorgun TSO tarafından yürütülecek proje ile 2016 yılında ilçenin uygun yatırım alanlarına yönelik yatırım fizibilitesi hazırlanacaktır.

*Projenin ikinci özel amacı Sorgunun yatırımcılar ve girişimciler açısından cazip hale gelmesidir.

*Projenin üçüncü özel amacı Sorgunda güçlü ve uzun vadeli yatırımlar yapılmasına katkı sağlanmasıdır.

*Projenin dördüncü özel amacı Sorgunda fizibilite hazırlama kültürünün geliştirilerek benzer çalışmaların yaygınlaştırılmasıdır.

Projeden doğrudan etkilenecek hedef gruplar Sorgun TSO ve bölgede yatırım yapması beklenen girişimciler ve yatırımcılardır.

Projenin hayata geçirilmesi ve Sorgundaki yatırımların artması sonucu ilçedeki istihdam ile işgücüne katılım da artacaktır. Aynı zamanda yatırımların artması ilçenin kalkınmasına ivme kazandıracaktır. Bu sebeple gerek ilçe nüfusu gerekse ilçedeki işsiz nüfus projenin sonuçlarından dolaylı olarak faydalanacaktır.

Sorgun Ticaret ve Sanayi Odası olarak projeyi hayata geçirerek ilçemizdeki yatırım potansiyellerinin ortaya çıkarılmasını ve değerlendirilmesini sağlamayı amaçlamaktayız. Projemizin başaralı bulup desteklenmesi sonucunda;  Sorgunun yatırım alanında tercih edilirliğinin ve rekabet gücünün artmasına katkı sağlayacak ve Projeyle birlikte ilçe yerli ve yabancı yatırımlar için cazip hale gelecektir.

Bölgede yatırım yapması beklenen girişimciler ve işletmeler proje kapsamında yapılacak fizibilite çalışmalarıyla planlanan yatırımların yapılabilirliğini, karlılığını, gerçekleşme maliyetini, sürdürülebilirliğini, avantajlarını, dezavantajlarını bilimsel çalışmalar ve rakamsal ifadelerle değerlendirme olanağına sahip olacaktır. Bu sayede kalıcı ve başarılı yatırımlar yapabilecek olmaları sebebiyle potansiyel yatırımcılar proje sonuçlarından doğrudan etkileneceklerdir.

• ORAN KALKINMA AJANSINA PROJEMİZİ TESLİM ETTİK