KOBİGEL PROJESİ BİLGİLENDİRME SEMİNERİ DÜZENLENDİ

• 06.04.2016

KOSGEB-KOBİGEL Proje Teklif Çağrısı ile ilgili olarak Odamızda bilgilendirme semineri düzenlendi.

KOBİGEL Projesi ile 300 milyon liralık destek verecek olan KOSGEB'den gerekli şartları sağlıyorsanız, faydalanabilirsiniz ifadelerini kullanan Başkan Üzeyir ARSLAN, “KOSGEB, ülkemiz plan/programlarında belirlenen ve öncelikli olarak desteklenmesi gereken imalat sanayi için, yeni hazırlamış olduğu KOBİGEL-KOBİ Gelişim Destek Programı kapsamında ilk Proje Teklif Çağrısına çıkıyor.

Proje Teklif Çağrılarına, İmalat Sanayinin Yüksek-Orta Yüksek ve Düşük-Orta Düşük Teknoloji Düzeyinde Faaliyet Gösteren İşletmeler başvuruda bulunabilecekler” diye konuştu.

Sorgun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Arslan, “KOBİGEL-KOBİ Gelişim Destek Programı kapsamında ilan edilen proje teklif çağrılarına yönelik proje hazırlayan KOBİ’ler, kurul tarafından yapılan değerlendirmede destekleme kararı verilmesi durumunda destek alma hakkını kazanacak. Proje teklif çağrıları için ülke genelinde imalat sanayinin bütün sektörleri proje başvurusunda bulunabilecek. Ayrıca 3. 4. 5. ve 6. Bölgelerde İmalat Sanayinin sadece düşük-orta düşük teknoloji düzeylerindeki sektörlerde faaliyet gösteren KOBİ’ler proje başvurusunda bulunabilecekler.

İmalat Sanayi KOBİ’lerine, proje kapsamında yerli makine-teçhizat alması durumunda % 15 oranında ekstra destek verilecek. Başvuru tarihi ise  1 Nisan–6 Mayıs 2016 tarihleri arasında elektronik ortamda yapılacaktır” dedi.

• KOBİGEL PROJESİ  BİLGİLENDİRME SEMİNERİ DÜZENLENDİ