KOSGEB DESTEKLERİ BİLGİLENDİRME TOPLANTIMIZ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

• 22.01.2016

Odamız ve  KOSGEB Yozgat İl Müdürlüğü tarafından organize edilen  bilgilendirme semineri yoğun ilgi gördü.
Odamız toplantı salonunda düzenlenen seminere Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Üzeyir Arslan, KOSGEB Yozgat İl Müdürü Mustafa Işık, Yozgat Odalar ve Borsalar Akademik Danışmanı Bozok Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Kara, Odamız Yönetim Kurulu üyeleri ve çok sayıda girişimci katıldı.

Seminer öncesinde kısa bir konuşma yapan Başkanımız Üzeyir Arslan, KOSGEB tarafından açılan girişimcilik kursları için kendilerine başvuru sayısının oldukça fazla olduğunu belirterek, "Girişimcilik kurslarına başvurusu sayısı şuana kadar 250 kişiyi buldu. Ancak KOSGEB Yozgat İl Müdürlüğü ile Odamız arasındaki yapılan anlaşmaya göre 30 kişiden fazla kurs açma imkanımız bulunmuyor. Bunun için sadece 30 kişilik bir sınıf olarak girişimcilik kursu açmayı düşünüyoruz. Bunun yanı sıra geçtiğimiz yıl ilk kez düzenlediğimiz Tarım Fuarını bu yıl daha geniş kapsamlı düşünüyoruz. Önümüzdeki yıl yapacağız fuara Tarım Aletlerinin yanı sıra, yöresel ürünler ve hasat ürünleri olacak. Bu fuarımızın tanıtımını ise inşallah 5'inci aydan itibarin köylerimizde başlatacağız"dedi.
Yozgat Odalar ve Borsalar Akademik Danışmanı Bozok Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Kara ise, girişimci adaylarına çeşitli uyarılarda bulunarak, "Bir iş kurmadan önce yapacağınız işin fikrini kurun. Daha sonra yapacağınız işin mal ve hizmet talebi bulunuyor mu. Talep varsa miktarı ne kadar. Talepte bir sıkıntı söz konusu mu. Yönetim becerimiz nasıldır. Bu tür sorulara cevap bulabildiğimiz takdirde o işte başarı elde edebiliriz. Şuna belirtmek isterim. Borçlanmada dikkat edin. Raflarda satışını yapacağınız mal kadar borçlanın"şeklinde konuştu.
KOSGEB tarafından açılan kursların asıl amacının girişimcileri desteklemek ve yaygınlaştırmak olduğunu söyleyen KOSGEB Yozgat İl Müdürü Mustafa Işık "Bu tür kurslar sayesinde istihdam alanlarını genişletmeyi hedefliyoruz. 2015 yılı içerisinde 682 girişimci adayımıza kurs verdik. 2015 yılı içerisinde 30 bin lira geri ödemesiz, 70 bin lira geri ödemeli desteklerimiz, 2016 yıl itibariyle 50 bin lira geri ödemesiz, 100 bin lira ise faizsiz geri ödemeli destekleri veriyoruz. Verdiğimiz bu kurslar minimum 70 saatlik eğitimi kapsıyor. Bu tür kurslarımız KOSGEB ve diğer kurum ve kuruluşlar tarafından verilmektedir. Ayrıca eğitime katılan girişimci adaylarımızdan herhangi bir ücret alınmaz"dedi.

• KOSGEB DESTEKLERİ BİLGİLENDİRME TOPLANTIMIZ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ